Souhrn událostí uplynulého dne 22. 7. 2021

Farmáři zřejmě budou muset od příštího roku vést evidenci hnojiv i výnosů

Farmáři zřejmě budou muset vést od příštího roku evidenci hnojiv i výnosů sklizených plodin. Pokud hospodaří na více než 20 hektarech, budou muset evidenci vést v elektronické podobě.

Změna klimatu nemusí být jen katastrofa. Více oxidu uhličitého zrychluje růst rostlin

Oxid uhličitý je hlavní skleníkový plyn, jehož lidstvo vypustí do ovzduší miliardy tun ročně. I přesto, že je podle expertů hlavní příčinou klimatické změny, může mít i kladný vliv na ekosystémy. Vyšší koncentrace tohoto plynu v atmosféře totiž dokáže stimulovat fotosyntézu, a tak i růst a produkci rostlin, jak ukázal výzkum ve sklenících.

Potravinářská inspekce zjistila doplněk stravy „křemelina“ s nebezpečným obsahem olova a hliníku

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v tržní síti nebezpečnou šarži doplňku stravy Křemelina, v balení 300 g, s označením data minimální trvanlivosti do: 2.5.2022, distributor: CITY Star s.r.o, Kaprova 42/14, Staré město, Praha 1, 110 00.

Americká nápojová skupina Coca-Cola zvýšila čtvrtletní zisk o 48 procent

Americký výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola ve druhém čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 48 procent na 2,6 miliardy USD (56,8 miliardy Kč). Tržby firmy se po odeznění pandemie nemoci covid-19 zotavily rychleji, než se čekalo.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info