Souhrn událostí uplynulého dne – 26.7. 2021

Kraje doporučily 35 projektů do Operačního programu Spravedlivá transformace

Ústecký, Karlovarský a Moravskoslezský kraj koncem března vyhlásily veřejné výzvy k předkládání návrhů strategických projektů v rámci připravovaného Operačního programu Spravedlivá transformace (OP ST).

Kolik oxidu uhličitého uvolní do ovzduší rytím půdy divoká prasata? Není to zanedbatelné, zjistili vědci

Většina uhlíku uloženého v půdě se uvolňuje do ovzduší působením lidské činnosti, především změnou ve využívání půdy. Vědce z University of Queensland a University of Canterbury ale v nové studii zajímalo, kolik uhlíku, respektive oxidu uhličitého, se dostává do ovzduší rozrýváním půdy, které mají na svědomí divoká prasata.

Strany plánují chránit půdu a vodu či zvyšovat soběstačnost v potravinách

Strany a koalice před říjnovými volbami ve svých programech slibují v zemědělství hlavně snahy o zachování či zvýšení soběstačnosti ve výrobě potravin, chtějí chránit zdroje, jako je voda nebo zemědělská půda. Mnohé z programů se ale zemědělstvím dopodrobna nezabývají.

Kilo zvěřiny teď stojí polovinu, co hovězí. Češi mu na chuť ale zatím nepřišli

S šípkovou, nebo se zelím? Dilema, které u divočáka řeší myslivci v kultovním snímku Slavnosti sněženek. Filmová hláška se stala okřídlenou. Ne tak však samotná zvěřina. Tu Češi stále na svém talíři mají jen okrajově.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info