Souhrn událostí uplynulého dne – 28.7. 2021

Miliardy stromů, méně pesticidů, opravy výrobků... Co zachrání Zemi podle EU

Země EU se shodují, že obnova po pandemii covidu by se měla zaměřit i na přírodu a planetu. Snížení emisí skleníkových plynů je jedním z cílů takzvané Zelené dohody pro Evropu. Ochranu životního prostředí podporuje většina české veřejnosti, dohodu však zná jen zhruba každý desátý.

Vinaři z Česka získali na soutěži v New Yorku dva tituly šampiona

Vinaři z České republiky získali na letošní soutěži Great American International Wine Competition v New Yorku dva tituly šampiona, sedm platinových medailí a 17 medailí zlatých. Sbírku doplnilo 78 stříbrných a 38 bronzových medailí.

Na vinicích dorůstají hrozny, do burčáku zbývají zhruba tři týdny

Letošní léto je z hlediska teplot průměrné a bez extrémních srážkových výkyvů, a to vyhovuje vinařům. Pokud tento trend potrvá i příští měsíc, burčáková sezona by měla odstartovat v polovině srpna a sklizeň nejpozději do poloviny září.

Veterináři provedli za pololetí 170 kontrol trhů, chyba byla v 17 procentech

Veterináři za pololetí provedli zhruba 170 kontrol prodejců na farmářských trzích, závadu zjistili v 17 procentech z nich. Nejčastěji šlo o porušení tzv. zásad výrobní a hygienické praxe, kam patří nedodržování správných teplot nabízených výrobků nebo jejich nedostatečná ochrana před kontaminací.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info