Souhrn událostí uplynulého dne – 2.8. 2021

Vinaři z Champagne si stěžují na špatnou sezónu, úrodu zničil mráz i deště

Vinaři z francouzské oblasti Champagne, kteří vyrábějí světoznámé šumivé víno, si stěžují, že letošek bude pro šampaňské velmi obtížný. Během jarních měsíců totiž řada vinařství přišla až o třetinu úrody kvůli nečekaně silným mrazům, časté deště za poslední dva měsíce pak způsobily, že další třetinu hroznů nejspíš zničí padlí.

Pivovar Heineken zdvojnásobil provozní zisk, varuje ale před růstem nákladů

Nizozemský pivovar Heineken za šest měsíců letošního roku zvýšil provozní zisk bez mimořádných nákladů o 109 procent na 1,63 miliardy eur (41,6 miliardy Kč). Společnost ale v dnešním sdělení také varovala před slabším vývojem ve zbývající části roku.

Česko zarůstá křovím a příroda ztrácí rozmanitost. V ohrožení jsou i chráněné oblasti

Česko následkem klimatické změny zarůstá křovinami. Keře totiž umějí lépe využívat skleníkový plyn oxid uhličitý a lépe se přizpůsobí suchu. Navíc snáze přežijí oheň, ožírání od zvířat či prosekávání od lidí.

BASF a Bosch představují společný podnik pro digitalizaci zemědělství

Společný podnik s rovným podílem 50:50 společností Bosch a BASF Digital Farming, zaměřený na technologie pro digitalizaci zemědělství, získal souhlas všech příslušných orgánů a byl zaregistrován jako Bosch BASF Smart Farming (BBSF) GmbH se sídlem v německém Kolíně nad Rýnem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info