Souhrn událostí uplynulého dne – 4.8. 2021

Vědci pomáhají zlepšovat farmy spojující chov ryb a pěstování zeleniny

Při hledání křehké rovnováhy v uzavřených systémech akvaponických farem spojujících chov ryb a pěstování rostlin, třeba zeleniny, pomáhají odborníci z Vysokého učení technického v Brně (VUT) a Ústavu výzkumu globální změny AV ČR (CzechGlobe).

Pivovary snížily za pololetí výstav proti loňsku o 8 %, postupně se zvyšuje

České pivovary snížily za první pololetí meziročně výstav o osm procent, oznámili dnes ČTK zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven. Ztráty byly hlavně v prvním čtvrtletí, na začátku léta se začala pivovarnická scéna stabilizovat, v červnu byly hodnoty u čepovaného piva skoro stejné jako před příchodem pandemie.

Čeští včelaři očekávají podobně jako loni velmi podprůměrnou produkci

Letošní produkce medu bude opět podprůměrná, odhaduje firma Medokomerc, která je jednou z největších firem v ČR specializujících se na výkup medu a jeho následný prodej. Mohla by činit 5000 tun, podobně jako loni, řekl dnes ČTK jednatel firmy Milan Špaček.

Prezident Zeman podepsal novelu zákona o hnojivech, upravuje jejich evidenci

Farmáři budou muset vést od příštího roku evidenci hnojiv i výnosů sklizených hlavních a vedlejších plodin. Pokud hospodaří na více než 20 hektarech, budou muset evidenci vést v elektronické podobě. Novelu zákona o hnojivech, která tuto novinku zavádí, dnes podepsal prezident Miloš Zeman. Informoval o tom Hrad.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info