Souhrn událostí uplynulého dne – 5.8. 2021

Zdravotní stav lesů se v roce 2020 mírně zlepšil, z dřevin je na tom nejlépe buk

Hodnocení zdravotního stavu lesa se v České republice provádí od roku 1986. Vitalita stromů je charakterizována především stupněm defoliace, tedy odlistěním v porovnání se zdravým jedincem, rostoucím ve stejných porostních a stanovištních podmínkách.

USA se obávají čínských nákupů zemědělské půdy. Chtějí je zakázat a vlastníky připravit o dotace

Stupňující se napětí ve vztazích Washingtonu a Pekingu zasáhlo další oblast. Američtí politici chtějí zabránit tomu, aby asijská velmoc kupovala ve Spojených státech zemědělskou půdu. Tvrdí, že dosud zanedbatelné čínské vlastnictví farem může ohrozit potravinovou bezpečnost země.

Prasata v Číně si žijí jako v žitě. Země pro ně staví luxusní hotely kvůli chřipce

V jižní Číně vyrostla třináctipatrová budova, kde přebývá v přísných hygienických a bezpečnostních podmínkách asi 10 tisíc chovných prasat. Komplex je přezdívaný "prasečí hotel" a má pomoci ochraně zvířat před africkou prasečí chřipkou.

Ministerstvo spustilo nový dotační program. Má pomoci venkovským prodejnám

Kraje mohou od středy nově žádat o dotace v rámci programu Obchůdek 2021 plus. Určeny jsou maloobchodním prodejnám. Až sto tisíc korun získají, pokud jsou jedinou prodejnou v obci do tisíce obyvatel. Cílem programu je podpora provozu venkovských prodejen. Ministerstvo průmyslu a obchodu na to vyčlení 39 milionů korun ročně.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info