Souhrn událostí uplynulých dní – 6. – 8.8. 2021

Inteligentní robotický systém předpoví sklizeň rajčat i odhalí škůdce

Vědci z Ústavu informatiky a umělé inteligence Fakulty aplikované informatiky zlínské univerzity vyvíjejí ve spolupráci se zlínským holdingem NWT inteligentní robotický systém, který bude ve sklenících s rajčaty analyzovat jednotlivé rostliny.

Ječmen na polích trpí výkyvy počasí. Pivo podraží, hlásí pivovary

Sladovnický ječmen, nedílná to součást piva, trápí výkyvy počasí. Oproti loňskému roku se prodražil již o 6 procent. A nemusí to být konečná cena. „V porovnání s loňským zářím stoupla současná cena sladovnického ječmene o 7 procent a oproti říjnu o 6 procent,“ uvedl prezident Agrární komory ČR Jan Doležal.

Zdanění tichého vína by přineslo 1,8 miliardy. Vinaři jsou razantně proti

Spotřební daně jsou stabilním pilířem příjmů státního rozpočtu. V době extrémně napnutých veřejných rozpočtů a rekordních schodků se pozornost politiků i veřejnosti stále častěji obrací na příjmovou stranu rozpočtu včetně spotřebních daní.

Produkce masa spadla na jižní Moravě za první pololetí pod 15.000 tun

V první polovině roku 2021 dosáhla v Jihomoravském kraji produkce masa, vyjma drůbežího, necelých 15.000 tun jatečné hmotnosti. Proti stejnému období v loňském roce je to o 19 tun méně. Na 1600 tun vzrostla meziročně o deset tun výroba hovězího a telecího masa.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info