Souhrn událostí uplynulého dne 17.8.2021

Úroda ovoce je na jižní Moravě zatím poměrně dobrá, chybí však pracovníci

Jihomoravští ovocnáři mají za sebou sklizeň jahod, třešní, višní a meruněk. S ohledem na pozdější nástup jara nepoškodily jarní mrazy ovoce v květu v takovém rozsahu jako v posledních letech. Chladné a deštivé jaro však mělo negativní vliv na nedostatečné opylení především peckovin, ale také u jádrovin.

Svaz: Minipivovary jsou významným zaměstnavatelem, pracuje v nich 5000 lidí

Minipivovary, které produkují 2,5 až tři procenta piva vyrobeného v ČR, už jsou významným zaměstnavatelem. Pracuje v nich už téměř 5000 lidí. Nové projekty zatím nevznikají, čekají na to, až lidé začnou více kupovat pivo od malých výrobců. ČTK to řekl prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.

Potravinářská inspekce zjistila falšovanou mozzarellu z dovozu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Tesco Stores ČR a.s., aby neprodleně stáhla ze všech svých poboček falšovanou potravinu TESCO LIGHT MOZZARELLA v balení 210 g, datum použitelnosti: 12/08/2021, označení šarže: L.1194, země původu: Polsko.

Zachraň karase, říkají vědci. Nový projekt má pomoci oslabenému druhu

Patřil mezi nejběžnější ryby ve zdejších vodách, teď je karas obecný na vyhynutí. Lokalit, které mu vyhovují, ubývá. Navíc ho vytlačují rozpínavější druhy. Vědci proto hledají cestu, jak mu pomoct a spouštějí projekt Zachraň karase. Se záchranou pomáhá i pražská zoo.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info