Souhrn událostí uplynulého dne 18.8.2021

Botanik objevil na Pálavě rostlinu, kterou vědci považovali za vyhynulou

V přírodní rezervaci Šibeničník na Pálavě objevil botanik rostlinu, která byla naposledy spatřena před dvaceti lety a odborníci ji považovali za vyhynulou. Kokotice žlutavá byla navíc známá jen z Pouzdřanské stepi na Břeclavsku.

Na Zemi živitelce bude přes 400 vystavovatelů, méně než jindy

Na agrosalonu Země živitelka se od 26. do 31. srpna představí přes 400 vystavovatelů, méně než předloni. Firma otevře zmodernizovaný pavilon Z, nově nabídne i 3500 metrů čtverečních venkovních ploch. Výstaviště se snaží co nejvíc vstupenek nabízet on-line, aby kvůli covidu-19 omezilo fronty u vstupů.

Zelené střechy dnes Češi dávají na školy i hotely. Dá se na nich relaxovat i vyučovat

V Ostopovicích na Brněnsku mají žáci venkovní učebnu na zelené střeše obrostlé rostlinami. Kolem školy se spolu s rodiči a prarodiči starají o komunitní zahradu. To je jeden z projektů řešících oteplování a sucho, který se dostal do finále soutěže Nadace Partnerství Adapterra Awards 2021.

Houbaři mají žně. Pozor na smrtící závojenku, varuje odbornice

Loni, ani předloni nic, včera se ale Mirka Gabrhelová nestačila v lese u Znojma divit. Z nejsušší oblasti na jižní Moravě si přinesla koš plný praváků. „Překvapilo mě to, houby se tu často nevyskytují. Brali jsme jen hřiby a kuřátka, babky jsme nechávali,“ podělila se o neobvyklou úrodu žena ze Znojma.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info