Souhrn událostí uplynulého dne – 23.8. 2021

Jak inovativně financovat zemědělské podnikání - projekt FARMINFIN

Netradičním způsobům financování zemědělského podnikání u nás i jinde v Evropě se věnuje mezinárodní projekt FARMINFIN. ASZ ČR v něm spolu s dalšími zahraničními partnery během několika let nashromáždila mnoho příkladů dobré praxe využití běžně nepoužívaných finančních nástrojů, které vám budeme postupně představovat.

Celosvětový úbytek opylovačů: co za ním stojí a jaké následky pro lidstvo může mít?

Mizející přirozené prostředí a intenzivní používání pesticidů jsou nejčastějšími příčinami celosvětového úbytku opylovačů. Pro lidstvo může tento jev brzy představovat zásadní ohrožení v zajištění potravy.

Polabským mlékárnám loni klesl zisk, obrat vzrostl o 7,6 pct na 1,5 mld.Kč

Polabské mlékárny loni meziročně snížily zisk o 3,6 procenta na 98,4 milionu korun. Čistý obrat firmy vzrostl o 7,6 procenta na 1,49 miliardy korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin. Firma vyrábí mléčné produkty v Poděbradech a vlastní sýrárnu ve Varnsdorfu.

Zemědělců ubývá. Sklizeň zachraňují zahraniční pracovníci

Počet pracovníků v zemědělství loni meziročně klesl o 0,2 procenta na 98.800 lidí. Uvádí to ministerstvo zemědělství ve Zprávě o stavu zemědělství, tedy tzv. Zelené zprávě. Podle mluvčí Agrární komory Barbory Pánkové je v zemědělství zaměstnán nedostatečný počet lidí, podniky shánějí pracovníky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info