Souhrn událostí uplynulého dne – 24.8. 2021

Zelená zpráva 2020: Podpory do agrárního sektoru vzrostly o více než 8 procent na 74,6 miliardy korun

České zemědělství dosáhlo podle předběžných údajů Souhrnného zemědělského účtu za rok 2020 nejvyšší hodnoty zemědělské produkce za posledních pět let, a to 147 miliard korun v základních běžných cenách. Uvádí to Zpráva o stavu zemědělství za rok 2020, kterou dnes schválila vláda.

Aktuální plochy chmelnic v České republice

Sklizňová plocha chmelnic se oproti loňskému roku zvýšila o 4,9 ha. K datu 20. 8. 2021 eviduje Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) celkem 4971 ha chmelnic. Každoročně k datu 20. 8. provádí ÚKZÚZ konečný stop stav sklizňových ploch podle odrůd i podle chmelařských oblastí.

Zemědělci si stěžují na tlaky řetězců na levnější brambory

Zemědělci si stěžují na praktiky obchodních řetězců. Agrární komora ČR dnes na sociálních sítích upozornila na to, že pěstitelé brambor byli v minulých týdnech pod tlakem řetězců, které chtěly dát brambory do akčních nabídek. Podle komory by ale náklady nesli pěstitelé.

Cukrovar Vrbátky loni vykázal zisk 5,9 milionu korun, jeho tržby ale klesly

Hospodaření Cukrovaru Vrbátky loni skončilo ziskem 5,9 milionu korun po ztrátě 11,3 milionu korun v roce 2019. Tržby cukrovaru z Vrbátek na Prostějovsku ale v roce 2020 meziročně klesly zhruba o 80 milionů na 463,7 milionu korun. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy Cukrovaru Vrbátky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info