Souhrn událostí uplynulého dne – 7.9. 2021

Vědci testují unikátní kamery pro chytré farmy

Chytré technologie začínají ve velkém pronikat do zemědělství. Boom zažívají na polích, kde pěstitelům pomáhají například drony. Unikátní kamery pro živočišnou výrobu teď testují vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Zařízení má snížit náklady na chov i zlepšit pohodu zvířat.

Potravinářská inspekce zjistila 1,1 t rýže basmati s 10x překročeným limitem pro přítomnost pesticidů

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila na trhu nevyhovující potravinu Swagat Rýže Basmati – Pure basmati rice old Crop, v balení 1 kg a 5 kg, s označením data minimální trvanlivosti do 09/2021, země původu: Indie.

Letos bude málo medu. Můžou za to rychlokvašení včelaři a rychlý nástup jara

Letošní včelařská sezóna byla v našem kraji nejhorší za pět let. Příčinou je změna klimatu a velké množství včelařů, kteří do branže jdou spíše z vypočítavosti. Situace povede ke zdražování medu a včelích produktů. Na sklonku roku z nich bude nedostatkové zboží.

Sklizeň základních obilovin a řepky se blíží ke konci

Letošní sklizeň základních obilovin a řepky se díky současnému příznivému počasí blíží ke konci. Podle ministerstva zemědělství chybí sklidit přes šest procent polí s obilím, loni touto dobou však už bylo prakticky sklizeno. Nejblíže ke konci žní základních obilovin jsou ve Zlínském kraji, kde je sklizeno 99,9 procenta.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info