Souhrn událostí uplynulého dne – 8.9. 2021

Soutěž TOP 77 vín potřetí v řadě vyhrála kolekce Vinselekt Michlovský

Vítězem 23. ročníku soutěže TOP 77 vín v České republice se stala kolekce vinařství Vinselekt Michlovský. Vinařství v soutěži zvítězilo potřetí v řadě. Pořadatelé letos vyhradili vlastní kategorii naturálním vínům, řekl dnes novinářům ředitel a zakladatel soutěže Dan Mádr.

Města ohrožená znečištěním a změnou klimatu znamenají riziko pro obyvatele i ekonomiku

V jakých městech je životní prostředí nejvíce náchylné k poškození? Pokud bychom počítali jen první stovku měst, jejichž obyvatelé jsou nejohroženější tzv. environmentálními riziky, tedy problémy se znečištěním ovzduším, suchem, zemětřesením nebo tsunami a dalšími "libůstkami", 99 z nich se nachází z Asii.

Sázejte s Lesy lesy nové generace v jeden den na třinácti místech v zemi

DEN ZA OBNOVU LESA je největší veřejnou celostátní lesnickou akcí pro veřejnost. Uskuteční se v sobotu 16. října na třinácti místech ve všech krajích republiky. Každý může vysadit stromy v lesích nové generace, pomoci s jejich oplocením nebo úklidem klestu a dalšími pracemi, které s obnovou krajiny po kalamitě souvisí.

Vznikla nová vědecká databáze údajů na podporu chovu koně Převalského

Shromažďování a analýza údajů o koních Převalského je cílem nové vědecké platformy, kterou dnes na konferenci v jihofrancouzském Marseille představil Mezinárodní svaz ochrany přírody (IUCN). Databáze Shamane bude sledovat vývoj populace ohroženého druhu, jehož plemennou knihu vede pražská zoologická zahrada.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info