Souhrn událostí uplynulých dní – 10. – 12.9. 2021

Cena medu vzroste o pětinu, odhaduje jeho prodejce

Cena medu v následujících měsících stoupne o 20 procent, odhaduje jedna z největších tuzemských firem specializujících se na výkup medu a jeho následný prodej Medokomerc. Její zástupci to dnes sdělili ČTK. V Česku se podle nich medu letos nevyprodukovalo dost, rostou také ceny na světových burzách.

Zdražení kávy přijde později, ale může vydržet roky

Výrazné zdražování kávy na světových burzách kvůli výkyvům počasí i problémům s logistikou za pandemie se v českých obchodech projeví nejspíše až koncem roku. Na skladech je zatím dost kávy z předchozích sklizní.

Počty spárkaté zvěře v lesích dále narůstají

Až pětkrát více jelenů a 32krát více jelenů sika, než povoluje zákon, je podle analýzy Hnutí DUHA v českých lesích. Počty spárkaté zvěře vykazované myslivci jsou několikanásobně nižší, i ty ale překračují tzv. normované (zákonem stanovené) počty zvěře. Analýza vychází z aktuálně zveřejněných dat Českého statistického úřadu.

Semenářský závod má zásadní význam pro obnovu lesů po kalamitě

Rychle a kvalitně obnovit krajinu po kalamitě. Sázet směs dřevin a zakládat tak odolnější lesy nové generace. To se daří i díky Semenářskému závodu Lesů České republiky v Týništi nad Orlicí, největšímu v tuzemsku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info