Souhrn událostí uplynulého dne 15.9.2021

Čeští vinaři odmítají zdanění tichého vína, zvýhodnilo by to vinaře z ciziny

Čeští vinaři odmítají případné zavedení spotřební daně na produkci tzv. tichého, tedy nešumivého vína. Podle nich by to poškodilo tuzemský trh a zvýhodnilo zahraniční vinaře. Na dnešní tiskové konferenci to řekl prezident Vinařské unie ČR Ondřej Beránek.

Pekaři: Od podzimu zdraží pečivo, stojí víc mouka i energie

Pečivo v Česku od podzimu zdraží odhadem minimálně o několik procent. Pekárny kupují dražší mouku, rostou ceny energií, pohonných hmot a potřebují zaměstnancům zvýšit mzdy. ČTK to řekli zástupci pekařského svazu. Zvýšení cen je podle nich už nutné. V Pardubicích se dnes konaly Dny chleba a soutěž Chléb roku.

Slovenští hygienici našli salmonelu v nemléčné kaši Hami pro kojence

Slovenští hygienici odhalili salmonelu v kaši pro kojence od české firmy Nutricia. ČTK o tom dnes informoval úřad hlavního hygienika, podle kterého příslušné úřady nařídí, aby byl výrobek stažen z obchodní sítě.

Chorvaté se snaží o registraci vína Prošek. Podle Italů je až moc podobné Proseccu

Italští politici a výrobci vína kritizují Evropskou komisi za to, že přijala žádost o registraci názvu chorvatského vína Prošek jako tradiční potraviny. Podle nich chorvatské víno může být lehce zaměněno za perlivé víno Prosecco, vyráběné na severovýchodě Itálie, uvedla dnes italská média.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info