Souhrn událostí uplynulého dne – 23.9. 2021

Rohlík loni utržil přes sedm miliard korun. Do automatizace chce investovat přes miliardu

Za minulý rok Rohlík v Česku utržil 7,3 miliardy korun, což je oproti předešlému roku téměř dvojnásobný nárůst, uvedl to zakladatel startupu Tomáš Čupr na tiskové konferenci. Letos by měl Rohlík růst podobným tempem jako v minulosti, uvedl Čupr.

Velkým výrobcům energetických nápojů klesl loni obrat i zisk, trh rostl

Velkým výrobcům energetických nápojů loni v ČR klesl obrat i zisk, uvádějí společnosti ve svých výročních zprávách. U Red Bullu ČR klesl zisk o necelých 30 procent na 14,4 milionu Kč, tržby pak o 18 procent na 625,6 milionu Kč.

Nedostatek oxidu uhličitého se podle distributora šíří do dalších částí Evropy

Problémy s nedostatkem oxidu uhličitého, které zasáhly Británii, se šíří také do dalších částí Evropy. Uvedla to podle listu Financial Times společnost Nipon Gases, která patří mezi největší distributory tohoto plynu na světě. Nedostatek oxidu uhličitého v Británii ohrožuje různá odvětví od potravinářského po ocelářský průmysl.

Polí s řepkou v posledních letech ubývá

Produkce řepky v Česku v posledních letech klesá, což souvisí s rychlým úbytkem osevních ploch této plodiny, ale i s negativními vlivy počasí a škůdců. Právu to sdělil prezident Agrární komory ČR Jan Doležal.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info