Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 28.9. 2021

Británie vydá dočasná víza pro řidiče nákladních aut a pracovníky v drůbežářství

Britská vláda vydá až 10.500 dočasných víz pro řidiče nákladních automobilů a pracovníky v drůbežářském průmyslu. Reaguje tak na problémy v zásobování způsobené nedostatkem pracovních sil. Dočasná víza mají zmírnit dopady těchto potíží na přípravy na vánoční svátky.

Z oxidu uhličitého se stane potrava. Čínští vědci vymysleli, jak ho přeměnit na škrob

Čínští vědci oznámili, že přišli na nový způsob výroby škrobu. Místo složité přípravy tradiční zemědělskou cestou ho teď umí vyrábět průmyslově, a to z oxidu uhličitého. Metodu popsali v odborném časopise Science.

Hrušek v Evropě bude nejméně za 30 let, ceny půjdou nahoru

Letošní sklizeň hrušek v Evropě bude kvůli jarním mrazům nejnižší za posledních 30 let. Meziročně se čeká propad o 28 procent na 1,6 milionu tun. Bude to znamenat zdražení hrušek, a to i na pultech českých obchodů. ČTK to řekl předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.

Lijáky v Kolumbii by mohly zhoršit globální nedostatek kávy

Silné deště v Kolumbii ohrožují úrodu kávy v zemi. Kolumbie je po Brazílii celosvětově druhým největším dodavatelem kávy arabica, která je oblíbená u producentů kvalitnější kávy, upozornila agentura Bloomberg. "V hlavních pěstitelských oblastech je velmi vlhko," řekl meteorolog firmy Maxar Technologies Donald Keeney.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info