Olomoučtí vědci vyvinuli speciální metodu pomáhající odhalovat pančované hovězí
18.10.2021 | ČTK
Olomoučtí vědci vyvinuli ve spolupráci s kolegy ze Španělska a Brazílie speciální diagnostickou metodu, která dokáže spolehlivě, rychle a levně posoudit kvalitu hovězího masa. Elektrochemickou metodou detekce a s využitím dvojrozměrné grafenové kyseliny dokážou odhalit i malé zbytky vepřového masa v hovězím.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Svobodná země přináší svobodnou krajinu – 36 let od sametové revoluce (15.11.2025)
- Nejlepší pivovary a piva roku? Králem je letos Ovipistán (14.11.2025)
- Tržby Moravskoslezským cukrovarům loni rostly, ale skončily ve ztrátě (14.11.2025)
- Potravinářská komora ČR vyzvala europoslance, aby znovu odložili sporné nařízení proti odlesňování (14.11.2025)
- Monitoring na Šumavě potvrdil výskyt výjimečného brouka trnoštítce horského (14.11.2025)
- Pivovar Carakale v Jordánsku je důkazem, že i ve většinově muslimské zemi lze provozovat úspěšný pivovar (14.11.2025)
- Likvidace drůbeže v Lanškrouně pokračuje, podílí se na ní 90 lidí (14.11.2025)
- Povodí Odry vylovilo z Petrova rybníka 28 tun ryb, kvůli povodni méně (14.11.2025)
- V soutěži Adapterra Awards byla oceněna práce lesníka na Velkobítešsku (14.11.2025)
- Brusel zahájil vyšetřování Red Bullu, podezřívá jej z omezování konkurentů (14.11.2025)

Tweet



