Olomoučtí vědci vyvinuli speciální metodu pomáhající odhalovat pančované hovězí
18.10.2021 | ČTK
Olomoučtí vědci vyvinuli ve spolupráci s kolegy ze Španělska a Brazílie speciální diagnostickou metodu, která dokáže spolehlivě, rychle a levně posoudit kvalitu hovězího masa. Elektrochemickou metodou detekce a s využitím dvojrozměrné grafenové kyseliny dokážou odhalit i malé zbytky vepřového masa v hovězím.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní 27.1. – 29.1.2023 (30.01.2023)
- Partneři přislíbili Africe 30 miliard dolarů na rozvoj produkce potravin (29.01.2023)
- Nových vinic v Česku meziročně přibylo, roste zájem o PIWI odrůdy (28.01.2023)
- Skupině Pivovary Staropramen předloni klesl zisk o 14 procent, prodala více piva (28.01.2023)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla - č. 4 (27.01.2023)
- Velké firmy si kupují lepší svědomí. Ale vypadá to, že naletěly (27.01.2023)
- V Lánech začalo utrácení kachen z chovu, v němž se objevila ptačí chřipka (27.01.2023)
- V Berlíně vrcholí potravinářský veletrh Grüne Woche, nechybějí ani Češi (27.01.2023)
- Pozvánka na jednání klubu masný simentál (27.01.2023)
- Pražané vyhodili meziročně o 4500 tun méně směsného odpadu. Díky biopopelnicím (27.01.2023)