Olomoučtí vědci vyvinuli speciální metodu pomáhající odhalovat pančované hovězí
18.10.2021 | ČTK
Olomoučtí vědci vyvinuli ve spolupráci s kolegy ze Španělska a Brazílie speciální diagnostickou metodu, která dokáže spolehlivě, rychle a levně posoudit kvalitu hovězího masa. Elektrochemickou metodou detekce a s využitím dvojrozměrné grafenové kyseliny dokážou odhalit i malé zbytky vepřového masa v hovězím.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Ministr zemědělství: Pro posílení výroby potravin podporujeme větší flexibilitu společné zemědělské politiky i v roce 2023 (25.05.2022)
- MZe vyčíslilo náklady na uprchlíky na více než milion korun (25.05.2022)
- Ve Finsku začali vařit pivo s chutí bezpečí a svobody (25.05.2022)
- Ceny vepřového rostou, přesto je lepší chov nemít, tvrdí zemědělec (25.05.2022)