Olomoučtí vědci vyvinuli speciální metodu pomáhající odhalovat pančované hovězí
18.10.2021 | ČTK
Olomoučtí vědci vyvinuli ve spolupráci s kolegy ze Španělska a Brazílie speciální diagnostickou metodu, která dokáže spolehlivě, rychle a levně posoudit kvalitu hovězího masa. Elektrochemickou metodou detekce a s využitím dvojrozměrné grafenové kyseliny dokážou odhalit i malé zbytky vepřového masa v hovězím.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní – 2. – 4.6. 2023 (05.06.2023)
- Výskyt hraboše polního v květnu 2023 (04.06.2023)
- OSN je znepokojena situací kolem obilné dohody, Rusko žádá vývoz čpavku (03.06.2023)
- Světové ceny potravin klesly v květnu nejníže za dva roky (02.06.2023)
- V autech bez chlazení řidiči vezli mléčné výrobky a maso pro restaurace (02.06.2023)
- Kofole stoupl v prvním čtvrtletí provozní zisk téměř na dvojnásobek (02.06.2023)