Prazdroj znovu potvrdil, že patří mezi TOP Odpovědné firmy v Česku

Plzeňský Prazdroj získal dvě zlaté medaile v ocenění TOP Odpovědná firma 2021 a opětovně potvrdil, že patří mezi dlouhodobě nejudržitelnější a nejodpovědnější firmy v České republice. V letošním roce se umístil mezi zlatými společnostmi v ratingu Velká firma a TOP Odpovědná firma v reportingu. Aliance Byznys pro společnost ceny uděluje již od roku 2011 a Plzeňský Prazdroj se mezi nejlepšími objevuje pravidelně.

„Podnikat udržitelně, šetřit přírodní zdroje a snižovat uhlíkovou stopu, to jsou klíčové parametry nejen pro úspěch jakékoliv firmy, ale i celé společnosti a planety. Proto jsme postavili naši firemní filozofii právě na udržitelnosti a integrujeme ji napříč firmou do našeho přemýšlení i do všech procesů. Děláme to dlouhodobě a s jasnými cíli, ať už jde o uhlíkovou neutralitu, které chceme ve výrobě dosáhnout do roku 2030, snižování spotřeby vody a energií nebo maximální recyklaci a znovu využívání našich obalů. Velmi si vážíme, že náš přístup ocenila také odborná porota aliance Byznys pro společnost,“ říká Dragoș Constantinescu, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

Největší český pivovar si z letošního vyhlášení TOP Odpovědná firma odnesl dvě zlatá umístění. První v kategorii Velká firma, kam se letos přihlásilo 37 velkých tuzemských firem. Ocenění získávají společnosti, které systematicky, komplexně a inovativně rozvíjejí své podnikání směrem k dlouhodobé udržitelnosti.

Druhé zlato Prazdroj obdržel v kategorii TOP Odpovědná firma v reportingu, které je určené těm, kteří své udržitelné aktivity nejen dělají, ale dokážou o nich i srozumitelně a komplexně komunikovat. Pivovar toto ocenění získal za svou Zprávu o udržitelnosti 2020, ve které přehledně popisuje své loňské aktivity na poli udržitelnosti a odpovědnosti, od šetrného zacházení s přírodními zdroji přes podporu diverzity ve firmě až po odpovědné chování – Prazdroj dlouhodobě vytváří projekt Respektuj 18, který upozorňuje na rizika konzumace alkoholu mladistvými.

„Každoročně se snažíme ve Zprávě o udržitelnosti podchytit ty nejdůležitější a nejzajímavější aktivity, které děláme nejen v pivovarech, ale i za jejich branami s našimi partnery i dodavateli. Mezi ně patří naše dlouhodobá spolupráce s dodavateli surovin. V minulých letech jsme s pěstiteli chmele vytvářeli projekt Chytrá chmelnice, který jim pomáhá s mapováním srážek na jednotlivých chmelnicích. A letos jdeme ještě dál a iniciovali jsme projekt s názvem PRO CHMEL, který díky nejmodernějším technologiím dokáže chmelařům zefektivnit hospodaření s vodou a zavést principy udržitelného zemědělství. O tom se rozepíšeme v příští Zprávě o udržitelnosti,“ vysvětluje Dragoș Constantinescu.

Do ocenění TOP Odpovědná firma 2021 se letos přihlásilo přes 60 firem, které zaslaly 145 nominací. Plzeňský Prazdroj se mezi oceněnými objevuje opakovaně.

Tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje Zdeněk Kovář je médiím k dispozici na těchto kontaktech: mobil: +420 735 189 368, email: zdenek.kovar@asahibeer.cz.

 

Poznámka pro editory:

  • Plzeňský Prazdroj patří mezi tuzemské lídry v oblasti udržitelného podnikání. Loni v říjnu představil zcela novou strategii udržitelnosti. Zavazuje se v ní k dosažení uhlíkové neutrality ve výrobě do roku 2030, využívání výhradně obnovitelných zdroje energie nebo k cirkularitě svých obalů. Zároveň hodlá ještě více prohloubit svou pozici lídra v hospodaření s vodou. Důraz klade i na to, jaký vliv má jeho podnikání na naše zaměstnance i celou společnost.
  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info