Souhrn událostí uplynulého dne 1.12. 2021

Naše potraviny jsou skvělé, říká prezidentka Potravinářské komory

Dana Večeřová je prezidentkou Potravinářské komory České republiky od loňského roku. Absolventka Vysoké školy zemědělské v Brně byla také vědecko-výzkumnou pracovnicí ve Výzkumném ústavu živočišné výroby. Dlouhodobě se zaměřuje mj. na podporu českých potravin a jejich producentů.

Jedno procento pro přírodu, navrhuje Čmelák

Jak se budou rozdělovat evropské dotace do zemědělství v dalších letech? A hlavně - změní se něco v naší krajině? Právě o tom se nyní rozhoduje na Ministerstvu zemědělství v rámci připomínkování návrhu evropského plánu Společné zemědělské politiky.

Zahrádkáři se po letech dočkali svého zákona, dnes začíná platit

Zahrádkáři se po mnoha letech dočkali svého zákona. Ode dneška vstupuje v účinnost nový zahrádkářský zákon, který Parlament schválil letos na jaře. Kromě jiného zakotvuje veřejnou prospěšnost zahrádkářské činnosti. definuje například zahrádkářské osady nebo podmínky pachtu pozemků.

Unikát z rukou pěstitelů. Žampiony z Kaznějova mají desetkrát víc vitaminu D

S netradiční novinkou přišla letos na český trh společnost Agaricus z Kaznějova na severu Plzeňska. Podařilo se jí dosáhnout toho, že díky simulaci slunečního záření mají jí vypěstované žampiony desetinásobný obsah vitaminu D oproti běžným žampionům. Vitamin D je velmi důležitý pro imunitu organismu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info