Souhrn událostí uplynulého dne 2.12. 2021

Ochránci přírody vykoupili přírodně cenné pozemky u Valašských Klobouk

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vykoupil v rámci kampaně Místo pro přírodu další přírodně cenné pozemky v Bílých Karpatech. Pozemky jsou součástí lokality Bílé potoky nedaleko Valašských Klobouk na Zlínsku, sdělil Jan Moravec z ČSOP, který je koordinátorem kampaně Místo pro přírodu.

Pivovar Dudák plánuje investice 12 milionů Kč, nejvíc za pět let

Strakonický pivovar Dudák plánuje příští rok investice přes 12 milionů korun, což je nejvíc za posledních pět let. Letošní výstav klesne proti poslednímu necovidovému roku 2019 asi o 18 procent.

Káva a pšenice jsou nejdražší za celé roky. Drahá hnojiva nutí farmáře riskovat pozdější nákup

Ceny kávy se vyšplhaly na desetiletá maxima a podle odborníků ještě porostou. Pšenice je nejdražší za posledních téměř deset let a nejvýše za pět let se dostaly i ceny cukru. Globální ceny potravin vyhnala vzhůru kombinace špatného počasí a pandemických problémů s logistikou a s pracovní silou.

Pestrých luk by měly mít Žďárské vrchy víc, pomůže i nová směs osiva

Luk, které jsou typické pro Žďárské vrchy, by mělo v krajině postupně přibývat. Pestré porosty se zvonky, chrpami, jetelem, kopretinami, hvozdíky nebo různými druhy trav, jež byly dříve v přírodě běžné, budou totiž moci zemědělci, samosprávy nebo například spolky a organizace cíleně vysazovat.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info