Souhrn událostí uplynulého dne – 6.12. 2021

Výnosy Moravskoslezským cukrovarům loni klesly, zisk vzrostl na 136 mil. Kč

Výnosy Moravskoslezských cukrovarů z Hrušovan nad Jevišovkou byly loni nejnižší za mnoho let, klesly na 1,6 miliardy korun. Hospodářský výsledek byl nejlepší za poslední tři roky, zatímco v roce 2018 skončilo hospodaření po ukončení cukerných kvót ztrátou.

Někteří jihočeští chovatelé prasat končí, hlavně kvůli nízkým cenám

Někteří jihočeští chovatelé prasat ruší chovy nebo zvažují, že je sníží. Příčinami jsou zvyšující se náklady i nízké výkupní ceny. V říjnu stál kilogram prasat v živé váze 25 korun, nejméně od vzniku samostatné republiky. Rostou ceny energií, krmiv i hnojiv.

NKÚ: Ministerstvo zemědělství udělalo při rozdělování dotací potravinovým bankám řadu chyb

Rozdělování dotací na podporu potravinových bank ministerstvem zemědělství (MZe) provázela řada nedostatků, konstatoval Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) v pondělí zveřejněné zprávě. Podle kontrolorů neměl resort jasně stanovené cíle, nevyhodnocoval dopady rozdělených dotací a hradil i výdaje, které proplácet neměl.

Češi loni méně pili, zato jedli více ovoce či rýže, zjistil ČSÚ

Koronavirová epidemie mění i stravovací návyky Čechů. Spotřeba alkoholu byla loni kvůli uzavření restaurací nejnižší od roku 1996. Naopak rýže a luštěnin lidé snědli nejvíc od začátku sledování, uvedl dnes Český statistický úřad (ČSÚ).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info