Souhrn událostí uplynulého dne – 8.12. 2021

Prodeje sektů rostly navzdory pandemii. A to vrchol sezony teprve přijde

Prodej sektů a tichých vín v českém maloobchodě za prvních jedenáct měsíců letošního roku opět vzrostl a prodalo se více lahví než loni. I přesto, že na dva důležité prodejní kanály, gastronomii a společenské akce, negativně dopadají důsledky pandemie a s ní spojených opatření.

Program BASF umožní zemědělcům snížit emise

Zemědělství odpovídá za přibližně 20 % celosvětových emisí CO2, snížení zemědělských emisí tak může výrazně přispět k ochraně klimatu. S novou iniciativou v této oblasti přichází společnost BASF. Ta plánuje od roku 2022 ve fázích spouštět program na podporu pěstitelům, nazvaný Global Carbon Farming Program.

Kanadští výrobci uvolní kvůli poptávce javorový sirup ze strategických rezerv

Výrobci javorového sirupu v kanadské provincii Quebec uvolňují více než polovinu této sladké polevy ze strategických rezerv, aby udrželi krok s rostoucí poptávkou a zabránili svízelné situaci pro milovníky palačinek. Prodej javorového sirupu se zvýšil od loňského roku, kdy vypukla pandemie covidu-19 a lidé začali jíst více doma.

Vánoční stromky z Krkonošského národního parku už nebudou, vhodné smrčky došly

Vánoční stromky vyřezané v lesích Krkonošského národního parku (KRNAP) letos ke koupi nebudou. Vhodné smrčky pro použití na vánoční stromek totiž došly. ČTK to řekl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Stromky s ekologickým

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info