Souhrn událostí uplynulého dne 16.12. 2021

Společnosti Kovář plus obchodující s masem klesly tržby i zisk

Společnost Kovář plus, která se věnuje především velkoobchodu s masem a masnými výrobky, loni vykázala tržby z prodeje zboží za téměř 1,159 miliardy korun. Meziročně to bylo o 135,5 milionu korun méně.

Bioplyn může nahradit zemní plyn ve čtvrtině domácností, uvedlo České sdružení pro biomasu

Bioplyn může nahradit zemní plyn ve čtvrtině domácností a rovněž o čtvrtinu zvýšit podíl organické hmoty v půdě. V reakci na návrh Evropské komise to uvedlo České sdružení pro biomasu (CZ Biom). Evropská komise (EK) chce do roku 2040 postupně ukončit vytápění budov plynem a dalšími fosilními palivy.

SVS odhalila nelegální prodej rybích produktů na sociálních sítích

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) odhalili nelegální distribuci rybích výrobků na území Prahy a dalších krajů. Kontrolní akce byla provedena ve spolupráci s Policií ČR a předcházela ji série kontrolních nákupů uskutečněných inspektory SVS.

Pětina Čechů už někdy uřízla vánoční stromek v cizím lese. Trendem jsou ale stromky v květináčích

Dvě třetiny Čechů zvažují, že si na Vánoce pořídí stromek v květináči a po svátcích jej zasadí zpátky do země. Každý pátý také přiznává, že měl v minulosti stromek uříznutý na cizím pozemku. Vyplývá to z průzkumu Sdružení vlastníků obecních, soukromých a církevních lesů v ČR (SVOL).

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info