Merhautovo pekařství - od malé prodejny k fungující síti pekáren
21.12.2021 | pekarske-technologie.cz
Za svým úspěchem vidí Merhautovi kvalitní suroviny, léty osvědčené recepty a tradiční výrobní postupy. Spokojenost zákazníka je zde na prvním místě.
Od nuly k řetězci pekárenMerhautovo pekařství připravuje svým zákazníkům křupavé voňavé pečivo již třicet let. V roce 1991 rodinnou tradici započal v Benátkách nad Jizerou pan Miroslav Merhaut starší. Tehdy se však ještě pekařství jmenovalo MIMOZA a šlo o malý podnik s deseti zaměstnanci a jedním nákladním autem, které pečivo rozváželo po okolí. Za krátko však poptávka po výborném pečivu vzrostla a síť odběratelů se rozrostla na několik desítek v širším okolí Benátecka. Roku 2018 byly již prostory v Benátkách nedostačující a výroba se přesunula do Milovic. V roce 2000 na otcovu činnost navázal pod názvem Merhoutovo pekařství jeho syn a pekárna prošla rekonstrukcí a modernizací výroby. Za další čtyři roky již bylo možné otevřít samostatnou cukrářskou výrobnu.
Nyní má původně malé pekařství 220 zaměstnanců a 14 prodejen, mimo jiné v Mladé Boleslavi, Kolíně a tři v Praze a několikrát získalo ocenění „Regionální chléb roku v Penny“. Miroslav Merhaut mladší pekařinu miluje, avšak považuje ji za nedoceněný obor, obzvláště kvůli složitosti výrobního procesu.
Co je nyní aktuální?V posledních dnech byla většina pozornosti soustředěna na výdej cukroví, které zákazníci objednávali už od začátku listopadu. Zákazníci však cukroví nejraději dostávají až těsně před Vánocemi, protože je tak dobré, že by v opačném případě do Štědrého dne nevydrželo.
Autor: redakce
Další články v kategorii
- Má to smysl: po deseti letech pálavského borytobraní už není skoro co vytrhávat (18.05.2024)
- Zlínský kraj rozdělí letos mezi včelaře 1,198 mil. Kč, podpoří 102 včelařů (17.05.2024)
- Zemědělci rozhodnou, zda stejně jako odboráři zruší demonstraci v Praze (17.05.2024)
- Exportní konzultace s agrárními a ekonomickými diplomaty dne 27. června 2024 v PVA Expo Praha – Letňany (17.05.2024)
- Mimořádná opatření proti šíření verticiliového vadnutí chmele v ČR (17.05.2024)
- Po jahodách na poli u Olomouce se jen zaprášilo, musí dozrát další (17.05.2024)
- Zemědělství je moderní a atraktivní obor, proto pro něj motivujeme mladé (17.05.2024)
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)
- Na motýlích loukách se hmyzu mimořádně daří, další vzniká v Kyselce (17.05.2024)
- Letos provoz neotevře 20 až 30 procent palíren, v lednu jich skončilo 20 (17.05.2024)