Souhrn událostí uplynulého dne – 29.12. 2021

Bývalý šéf komory: Zavedení Zelené dohody neprospěje životnímu prostředí

Zavedení Zelené dohody pro Evropu (Green Deal) v navrhované podobě neprospěje životnímu prostředí, sníží úrodnost půdy a obyvatelstvo vystaví nebezpečí kvůli špatné kvalitě a nedostatku potravin.

Výzva zemědělcům, politikům, Agrární komoře a Zemědělskému svazu

Přestože je v naší zemi obor zemědělství vnímán (a reálně tomu tak v mnoha případech je) jako hluboce rozdělený duální systém reprezentovaný na straně jedné průmyslovými agroholdingy a na straně druhé rodinnými farmami, spojuje potřeby mikropodniků, malých, středních i část velkých zemědělců celá řada společných zájmů.

Stáda divokých koní tvoří složitou a vrstevnatou společnost, ukázal výzkum pomocí dronů

Divocí koně žijí v rozsáhlých stádech, která se rychle pohybují krajinou – proto se doposud jen těžko studovali. Teď ale mezinárodní výzkumný tým vědců z Kjótské a Štrasburské univerzity nasadil na jejich výzkum drony. Experti je pomocí tichých vrtulníčků sledovali v portugalském pohoří Serra D'Arga.

Staleté stromy rostou i jinde v Boubíně, vědci chtějí větší plochu bez kácení

Výzkum ukázal, že stovky let staré stromy rostou i na dalších místech známého šumavského pralesa, kde se nyní může těžit. Národní přírodní rezervace Boubínský prales zabírá plochu přibližně 670 hektarů. Její část, kde se nyní nesmí zasahovat, se rozkládá na 140 hektarech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info