Souhrn událostí uplynulého dne 13.1. 2022

SVS před Vánoci zkontrolovala takřka 900 prodejců kaprů, závadu zjistila u 3 procent z nich

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v závěru loňského roku jako každoročně kontrolovali prodejce vánočních kaprů v celé České republice. V rámci akce provedli takřka 900 kontrol. Nějakou závadu zjistili ve třech procentech případů.

Madeta měla loni tržby poprvé přes šest miliard Kč, marže ale klesla

Největší česká mlékárna Madeta měla loni podle předběžných výsledků poprvé tržby přesahující šest miliard korun. Náklady na energie, služby či dopravu letos firmě meziročně stoupnou o desítky milionů Kč. Letos dokončí firma modernizaci závodu v Českém Krumlově, kde vyrábí nivu. ČTK to řekl generální ředitel Madety Milan Teplý.

Lesy ČR loni obnovily 150 rybníků, tůní a mokřadů za 180 milionů korun

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) v projektu Vracíme vodu lesu loni obnovil, opravil či vybudoval 150 rybníků, tůní, nádrží a mokřadů. Do staveb vložil 180 milionů korun. "Letos plánujeme opatření na 170 místech s náklady ve výši 230 milionů korun.

Chorobná houba z Asie napadá stromy v zahradách u zámku Lysice

V Lysicích na Blanensku pokračují rozsáhlé opravy zámeckých zahrad. Při průzkumu tamních stromů odborníci narazili na černé skvrny, které se po bližším prozkoumání ukázaly nákazu fytoftorou. Tato houba, která se do Česka dostala nejspíše z Asie, dělá problémy například i stromům v parcích okolo Turnova na Liberecku.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info