Souhrn událostí uplynulého dne – 18.1. 2022

Družstvo v Haňovicích provozuje prodejní automat s rajčaty, poptávka je velká

Jako právě utržená chutnají cherry rajčata z nového prodejního automatu instalovaného u rozlehlých skleníků rajskými jablíčky v Haňovicích na Olomoucku, které provozuje tamní zemědělské družstvo.

Lesy ČR svou nabídkou dřeva v aukcích oslovují drobné zpracovatele

Lesy ČR v lednu zveřejnily 300 malých aukcí na těžbu stromů ve všech regionech v objemu dosahujícím maximálně 200 metrů krychlových. Svou poptávku po jehličnatých i listnatých dřevinách včetně smrku, borovice, modřínu, dubu, buku a dalších tak uspokojí i regionální pilařské provozy.

Výzkum ukazuje, jaký ekotyp smrku ztepilého je perspektivní, nejlepší jsou z Vysočiny, Jeseníků a Beskyd

Zastoupení smrku ztepilého v lesích ČR v důsledku současné kalamity klesá, přesto velmi pravděpodobně zůstane i nadále jednou z hlavních hospodářských dřevin. Závažným problémem se ale ukazuje skutečnost, že kůrovec zničil řadu kvalitních smrkových porostů určených ke sběru osiva.

Ekonom: Ceny jídla a služeb už neklesnou

Inflace zřejmě brzy překročí hranici devíti procent, její růst zpomalí až v průběhu roku, říká v rozhovoru pro Novinky hlavní ekonom společnosti Deloitte David Marek. Na vysoké ceny služeb a potravin je podle něj lepší si zvyknout, jejich pád zatím nelze očekávat. Snížit by se však mohly alespoň ceny za energie.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info