Souhrn událostí uplynulých dní – 21. – 23.1. 2022

Státní pozemkový úřad v roce 2021 vynaložil 2,965 miliard Kč na pozemkové úpravy

Státní pozemkový úřad (SPÚ) vynaložil v roce 2021 na pozemkové úpravy finanční prostředky v celkové výši 2,965 miliard Kč, což je historicky nejvyšší částka, s kterou kdy SPÚ operoval. Nutno říci, že v letošním roce bylo na pozemkové úpravy přiděleno dostatečné množství finančních prostředků.

Šizené včelí výrobky téměř zmizely z regálů. Med podléhá přísným kontrolám

Podíl nevyhovujících medů prodávaných v obchodech za poslední roky rapidně klesl. Data Státní zemědělské a potravinářské inspekce ukazují, že ve srovnání s rokem 2015, kdy odhalila 66,3 procenta nevyhovujícího produktu, v roce 2020 to bylo už jen 18,6 procenta ze zkontrolovaných šarží v českých obchodech.

MZe projedná s nevládními organizacemi změny v zemědělských dotacích

Vedení ministerstva zemědělství dnes na jednání pracovní skupiny s nevládními organizacemi představí změny v pravidlech pro čerpání evropských zemědělských dotací v Česku pro roky 2023 až 2027.

Chemických látek je už v přírodě tolik, že to narušuje stabilitu ekosystémů, popisuje nová zpráva

Podle vědců ohrožuje chemické znečištění po celé planetě stabilitu globálních ekosystémů, na nichž je lidstvo závislé. Největším problémem podle nové studie je, že do přírody proniká už příliš mnoho druhů chemikálií.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info