Souhrn událostí uplynulého dne 27.1. 2022

Ministr zemědělství: Evidenci chmelnic je nutné modernizovat především kvůli zachování odrůdové pravosti a kvality chmele

Modernizace evidence chmelnic je jedním z hlavních cílů návrhu novely zákona o ochraně chmele, který dnes schválila vláda. Jde o nově definované požadavky důležité pro správnou evidenci chmelnic v návaznosti na úpravy ověřovacího procesu chmele a chmelových produktů.

Zemědělci si mohou ode dneška spočítat výši nově nastavených dotací na portálu Agronavigátor

Ministerstvo zemědělství společně s Ústavem zemědělské ekonomiky a informací připravilo podnikový model (tzv. Kalkulačku 3), který bude sloužit zemědělským podnikům jako nástroj pro předběžný výpočet vybraných provozních podpor vyplývajících z revize Strategického plánu 2023+.

V lesích dochází odpadní dřevo, vzhledem ke Green Dealu je to problém

Česká republika může mít problém s naplněním jednoho z cílů Green Dealu. Podíl lesní biomasy z primární produkce v palivovém mixu je v současnosti na své maximální možné hranici.

Má výchova mlazin vliv na obsah vody v půdě?

V posledních letech se zhoršuje zdravotní stav lesů v České republice a dochází k rozpadu převážně monokulturních porostů smrku a borovice. Tento vývoj se dává do souvislosti s probíhající globální klimatickou změnou, která je spojena s vysokými teplotami a nedostatkem srážek ve vegetačním období.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info