Leonardo DiCaprio koupil podíl ve francouzské firmě vyrábějící šampaňské Telmont

Americký herec Leonardo DiCaprio koupil podíl ve francouzské firmě vyrábějící šampaňské Telmont. Více než stoleté vinařství si zakládá na šetrném přístupu k výrobě vína a k životnímu prostředí, a proto se spojilo s hercem, který sdílí tento postoj, uvedla firma v prohlášení.

"Champagne Telmont je odhodláno radikálně snížit svou ekologickou stopu, od ochrany biodiversity na své půdě až po využívání obnovitelné elektřiny ze 100 procent, a proto jsem hrdý, že se mohu připojit jako investor," uvedl DiCaprio v prohlášení.

Firma, která je součástí skupiny Rémy Cointreau, chce do roku 2025 na všech svých pozemcích pěstovat víno výhradně v souladu s organickým zemědělstvím. Do roku 2031 chce ke stejnému kroku pomoci i všem svým partnerům a dodavatelům. Vinařství už nekupuje žádné lahve vyrobené z nového skla a používá výhradně ty, které obsahují 85 procent recyklovaného skla.

Luxusní značky uzavírají partnerské dohody s celebritami, aby zvýšily svou atraktivitu, poznamenává Reuters. Vinice ve francouzské Provenci vlastní například herec George Clooney, vinařství Miraval měli donedávna dnes již bývalí manželé Brad Pitt a Angelina Jolie. Loni s vinařskou značkou Armand de Brignac spojil své jméno rapper Jay Z, píše specializovaný server Decanter.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info