Souhrn událostí uplynulého dne 30. 3. 2022

Vinné sklepy Skalák mají titul šampiona ze soutěže Sauvignonů v Portugalsku

Vinařství Vinné sklepy Skalák ze Skalky u Kyjova na Hodonínsku získalo titul šampiona na mezinárodní soutěži vín odrůdy Sauvignon v Torres Vedras v Portugalsku.

Průzkum: Do krajinotvorby chce v následujících letech investovat 80 procent zemědělců

Do krajinotvorby plánuje v následujících pěti letech podle aktuálního průzkumu Agrární komory ČR investovat zhruba 80 procent zemědělců, přičemž zhruba 44 procent počítá s pravidelnými investicemi každý rok.

Sucho zvyšuje riziko lesních požárů. Na vině je často nedbalost turistů nebo zahrádkářů

Letošní nezvyklé sucho v období jara má za následek větší počet lesních požárů. Jen na jižní Moravě v tomto měsíci hasiči zasahovali už u více než dvou set padesáti. Naproti tomu za loňský březen jich bylo jen necelých čtyřicet.

Ministr Nekula při setkání s eurokomisařkou Kyriakides: EU musí zohlednit úsilí jednotlivých států o ochranu přírody a udržitelnou produkci potravin

O udržitelném používání pesticidů, označování potravin a životních podmínkách zvířat dnes v Praze jednali komisařka EU pro zdraví a bezpečnost potravin Stella Kyriakides a ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). Hovořili také o situaci na zemědělských trzích ovlivněných konfliktem na Ukrajině.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info