Souhrn událostí uplynulého dne – 25.4. 2022

EU schválila Polsku plán pomoci zemědělcům kvůli drahým hnojivům

Evropská komise (EK) schválila Polsku plán pomoci zemědělcům za 836 milionů eur (přes 20 miliard Kč) na snížení dopadů vysokých cen hnojiv. Na tiskovém briefingu ve Varšavě to dnes řekl eurokomisař pro zemědělství Janusz Wojciechowski.

Čtvrtina Čechů plánuje konzumovat více rostlinných produktů a méně masa

Desetina Čechů preferuje stravu s omezením či vyloučením masa a čtvrtina plánuje konzumovat více rostlinných produktů a méně masa a živočišných produktů. Pro téměř tři čtvrtiny lidí jsou však vegetariánské a veganské alternativy dražší než klasické produkty a nepovažují je za zdravější než masové výrobky.

Indonésie přestane vyvážet palmový olej. Je největším světovým producentem

Indonésie zakáže vývoz palmového oleje, který je nejrozšířenější na světě. Indonésie je největším světovým producentem tohoto oleje používaného v řadě potravinářských ale i kosmetických výrobků a rozhodnutí země by mohlo dále podpořit celosvětový růst cen potravin, píše agentura Reuters.

Brambory jsou už nasázené v teplejších částech ČR, plocha asi mírně klesne

Na Vysočině byla v polovině týdne v brázdách asi pětina brambor. Výsadba už byla prakticky ukončená v Polabí a na jižní Moravě, kde by mohli pěstitelé začít sklízet ranné brambory na přelomu května a června.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info