Souhrn událostí uplynulých dní – 29.4. – 1.5.2022

Ceny nelze diktovat. Páku na obchody získají zemědělci jen když se spojí, míní ekonom

Obchodníci v Česku nikoho výrazně nedusí, domnívá se ekonom Tomáš Maier z Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity. Zemědělci podle něj prodávají za ceny, které jim nastavuje trh, a ten přímo regulovat nelze. "Zemědělcům, a hlavně těm menším, bych vzkázal, aby se sdružovali a vytvářeli odbytové organizace.

Británie podle médií znovu odloží zavedení kontrol na dovoz potravin z EU

Britská vláda již počtvrté odloží zavedení pobrexitových kontrol na dovoz čerstvých potravin z Evropské unie, nově by měly začít platit až od konce příštího roku, oznámil dnes tajemník pro brexitové příležitosti Jacob Rees-Mogg.

Mezinárodní týden kompostování: Komposty z bioodpadů pomáhají zvyšovat kvalitu půdy

Od neděle 1. května začíná Mezinárodní týden kompostování. Ministerstvo životního prostředí dlouhodobě podporuje třídění a využití bioodpadů úpravami platné legislativy podporou budování a zlepšování technologií kompostáren i osvětou.

Vědci z Brna pracují na nové metodě, jak detekovat anabolika v mase

Vědci z brněnské Mendelovy univerzity a dalších institucí pracují na nové metodě, jak snáze detekovat možná anabolika ve vepřovém mase. Látky podle nich odhalí strukturální změny ve svalových vláknech a ve varlatech prasat.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info