Souhrn událostí uplynulého dne – 16.5. 2022

Patnáct stovek za den je málo. Sadařům chybí lidi na sběr jahod či třešní

Každý den teď Petr Nouza z rodinného ovocnářství v Dolní Pěně na Jindřichohradecku dohlíží nejen na růst rostlinek jahod, ale i na počet zájemců o brigádu v jejich sběru. Ale zatímco čas jahod se blíží, odpovědi na inzerát, který dal již před několika týdny, takřka nepřicházejí.

Svaz: Zdražování hnojiv se může projevit na nižších výnosech plodin

Některá hnojiva v Česku zdražila proti loňskému roku i více než čtyřnásobně. Podle ceníku, který má k dispozici Zemědělský svaz ČR, výrazně stoupla cena všech hnojiv. Na trhu jich je také nedostatek. Prezident Agrární komory ČR Jan Doležal upozornil na to, že kvůli zdražení museli letos zemědělci upravit dávkování, což se může projevit na výnosech plodin.

Cena pšenice na mezinárodním trhu po indickém zákazu vývozu prudce roste

Cena pšenice na mezinárodním trhu po indickém zákazu vývozu prudce roste. Na burze v Chicagu stoupla o 5,9 procenta a je nejvýše za dva měsíce. Informuje o tom na svém webu BBC.

Řetězce zavádějí nekonečné sáčky také u pečiva. Vracejí se i síťovky

Ještě donedávna si zákazníci ze supermarketů odnášeli pečivo a ovoce či zeleninu výhradně v plastových sáčcích. Ročně jich z obchodů proudí stovky milionů, což zbytečně zatěžuje životní prostředí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info