Souhrn událostí uplynulého dne 24. 5. 2022

Česko v bezpečnosti potravin kleslo o devět pozic na čtrnácté místo na světě

Do budoucna se může stát problémem cena potravin, obávají se producenti. Zatím však Česko podle Indexu globální potravinové bezpečnosti (GFSI), který vydává týdeník The Economist, nemá s dostupností ani kvalitou potravin větší potíže.

Lunární botanika: V půdě z Měsíce vyrostly první rostliny

Astrobotanici získali materiál z Měsíce, který dovezly mise Apollo 11, 12 a 17. Nezapřeli sklony k zahradničení a vypěstovali v něm huseníček. Ten sice není k jídlu a potěší jen genetiky, ale ukázal nám, co asi tak čekat od lunárního zemědělství. Není nemožné, ale nebude to procházka růžovým sadem.

Maďaři poprvé ochutnají českou aquaponii

Společnost Future Farming bude reprezentovat Českou republiku v úterý 24. května na CEE Smart City Expo v Budapešti. Maďarsko pro Future Farming představuje další zastávku zahraniční prezentace českého lídra inovativního zemědělství.

WWF: EU přispívá k zásobování světa potravinami omezeně, spíše svět vyjídá

Zemědělství v Evropské unii přispívá k celosvětovému zásobování potravinami jen omezeně a v současnosti je spíše drahým supermarketem než světovou sýpkou. EU je přitom největším světovým vývozcem zemědělsko-potravinářských produktů. Vyplývá to ze zprávy, kterou zveřejnil Světový fond na ochranu přírody (WWF).

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info