Souhrn událostí uplynulého dne 25. 5. 2022

Ministr zemědělství: Pro posílení výroby potravin podporujeme větší flexibilitu společné zemědělské politiky i v roce 2023

Aktuální situace na komoditních trzích, ovlivněná zejména válkou na Ukrajině, a akční plán na vytvoření dopravních koridorů mezi Evropskou unií a Ukrajinou, které mají usnadnit vývoz zemědělských produktů, byly hlavními tématy zasedání Rady pro zemědělství a rybářství v Bruselu.

Ceny vepřového rostou, přesto je lepší chov nemít, tvrdí zemědělec

Statek ve Vysoké Libyni na Plzeňsku dostala rodina Lukáše Janka v rámci restitucí zpět v roce 1991. Stohektarovou výměru od té doby ztrojnásobila. Ještě před 12 lety chovala prasata. Kvůli nízkým výkupním cenám byla ale nucena skončit. Dnes by se vepřové na trhu určitě uplatnilo, ale s návratem zemědělec váhá.

Klimatická změna mění podobu českých lesů. Jejich budoucnost je nyní v rukou nás všech, apelují experti

Lesy v České republice i zbytku Evropy se musí adaptovat na klimatické změny. Příroda to však nezvládne sama, a proto je zásah odborníků nevyhnutelný. Řešením jsou smíšené lesy a možnost využívat větší paletu dřevin při obnově lesů.

Na Královéhradecku začaly samosběry jahod, čeká se průměrná úroda

Na Královéhradecku začaly samosběry jahod. Dnes si lidé mohli jahody poprvé natrhat u pěstitelů ve Lhotě pod Libčany, kteří kvůli předpovídanému příchodu dešťů udělali mimořádný samosběr. "Letos máme k samosběru jahody asi na pěti hektarech," řekl ČTK předseda Agrodružstva Lhota pod Libčany Pavel Veselý.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info