Souhrn událostí uplynulého dne – 2.6. 2022

100 kg závadných živočišných produktů ve večerce na Českokrumlovsku

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Jihočeského kraje provedli na základě podnětu společně s inspektory České inspekce životního prostředí, za asistence Městské policie a Policie České republiky, kontrolu maloobchodní prodejny typu večerka ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku.

Kofole v prvním čtvrtletí vzrostly tržby o 30,3 procenta na 1,51 miliardy Kč

Nápojářské skupině Kofola v letošním prvním čtvrtletí vzrostly tržby meziročně o 350,5 milionu korun, tedy 30,3 procenta, na 1,51 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA jí stoupl o 20,7 milionu (22,7 procenta) na 111,8 milionu korun.

Včelaři na Nymbursku po prvním vytáčení medu odhadují letošek jako dobrý rok

Produkce medu by letos měla být díky dobrému počasí lepší než ta loňská, kdy byly jarní měsíce chladné. Většina včelařů má za sebou první vytáčení medu, které bylo podle osmatřicetiletého včelaře ze Srbců na Nymbursku Pavla Féra nadprůměrné.

Samosběr jahod začíná. Kde, kdy a za kolik si natrhat čerstvé jahody

Džemy, jahody se šlehačkou i ovocné knedlíky. Sezona jahod obvykle začíná začátkem června a Češi s oblibou každoročně vyrážejí na jahodové plantáže, kde si sami mohou natrhat čerstvé jahody. Vyjdou vás přitom levněji, než kdybyste je koupili v obchodě a většinou i lépe chutnají.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info