Souhrn událostí uplynulého dne – 18.07.2022

Vyvýšené záhony chrání před škůdci i bolestí zad

Vyvýšený záhon poskytne zeleni útulné útočiště v místech, kde půda není úrodná. Umístit ho můžeme kamkoli: na navážku, trávník i na zpevněnou plochu. A díky němu pohodlně pěstujeme zeleninu i květiny na terase nebo balkoně. Nechte se inspirovat!

Pekárenská firma Penam loni zvýšila tržby na 4,4 mld Kč, zisk o třetinu klesl

Největší česká pekárenská společnost Penam, která patří do holdingu Agrofert, loni zvýšila tržby o 180 milionů korun na 4,4 miliardy korun. Zisk se však o více než třetinu snížil na 96 milionů korun, vyplývá z výroční zprávy ve Sbírce listin.

Střešních včelařů přibývá, chovatelům se líbí městský med bez pesticidů

Za poslední tři roky střešních včelařů v Česku přibylo. Klub střešních včelařů podle svého koordinátora Jiřího Cafourka eviduje kolem 50 stanovišť po celé republice, v Praze jich je pak 16. Před třemi lety jich bylo podle něj zhruba o třetinu méně.

V Německu od začátku roku potravinovým bankám přibyla polovina klientů

Kvůli válce na Ukrajině, ale i kvůli rostoucím životním nákladům potravinovým bankám v Německu od začátku roku přibyla přibližně polovina klientů. Z průzkumu mezi 962 takovými organizacemi vyplynulo, že pro potravinovou pomoc si nyní chodí tolik lidí jako nikdy předtím.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info