Souhrn událostí uplynulého dne – 20.07.2022

Město Žďár nad Sázavou nechalo osadit pět včelích úlů k úřadu v centru

Město Žďár nad Sázavou dalo osadit pět včelích úlů poblíž budovy úřadu v Žižkově ulici. Úly jsou oddělené zelení, upozorňuje na ně výstražná cedule. První med očekává radnice příští rok, využívat by ho mohla i jako propagační předmět, sdělila ČTK mluvčí města Blanka Sobolová.

Vedra ztěžují život silničářům i pracovníkům mrazíren. Kravám radši dali mlžítka

Česko, stejně jako velká část Evropy, zažívá vlnu horkého počasí. teploty stoupaly až ke 34 stupňům Celsia, v severozápadních Čechách i ke 36. Takzvaná pocitová teplota na přímém slunci může být ještě o dalších deset až dvacet stupňů vyšší než ta na teploměru.

Výrobci mraženého pečiva Profrost loni klesl zisk, tržby mírně vzrostly

Akciové společnosti Profrost z koncernu Agrofert, která v Prostějově vyrábí hluboce zmražené pečivo pro obchodní řetězce, loni klesl čistý zisk o 41 procent na 29,9 milionu korun z 50,8 milionu korun v roce 2020. Tržby tohoto potravinářského podniku meziročně vzrostly o 1,9 procenta na 399,6 milionu korun.

Veterinární správa kontroluje během veder dostatečné chlazení a napájení zvířat

Kontroly chovatelů hospodářských zvířat se v období horkého počasí zaměřují na povinnost zajistit zvířatům dostatečné napájení, větrání a chlazení. Státní veterinární správa (SVS) o tom v úterý informovala v tiskové zprávě.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info