Souhrn událostí uplynulého dne – 21.07.2022

Farmáři v Plzeňském kraji sklidili dost sena, vedra první seče neovlivnila

Zemědělci v Plzeňském kraji většinou sklidili a usušili dostatek sena pro krmení dobytka. Louky s travinami a jeteli, které se sklízejí při prvních sečích, měly ještě dostatek vláhy, sena je tak v regionu dost. Druhá seč bude kvůli vedrům trochu slabší a možná už nebudou žádné další.

Kozí farmě Bon Lait z Frýdecko-Místecka léta rostly prodeje, letos čeká ztrátu

Rodinná farma a minimlékárna Bon Lait v Krmelíně na Frýdecko-Místecku vyprodukuje každý měsíc okolo 70.000 litrů kozího mléka. Polovinu dodá mlékárnám, druhou polovinu sama zpracuje, vyrobí okolo 20.000 litrů čerstvého lahvovaného mléka, 60.000 jogurtů a tunu sýra.

Na Moravě útočí hejna přemnožených komárů. Vědci na boj s nimi nasadí i drony

Roje stovek komárů už roky brání obyvatelům Litovelského Pomoraví trávit letní večery venku. Postřiky v ulicích ani repelenty nepomáhají. Lidem se nyní pokusí pomoct vědci z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, kteří na boj s komáry nasadí nejmodernější technologie včetně dronů a laserových senzorů.

Zálohování plastových lahví zůstane nadále dobrovolné, rozhodla Sněmovna

Zálohování plastových lahví zůstane nadále dobrovolné. Plastové nápojové lahve budou muset být do roku 2025 vyrobeny z jedné čtvrtiny z recyklovaného plastu, v roce 2030 až z 30 procent. Nádoby do objemu tří litrů s víčky z plastu budou muset mít tyto uzávěry připevněny k výrobku. Schválila to dnes Sněmovna.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info