Souhrn událostí uplynulého dne 3.8. 2022

Potravinářská komora žádá kompenzace pro firmy kvůli zdražování plynu

Potravináři apelují na vládu, aby kvůli rostoucím cenám plynu co nejdříve zavedla pro firmy kompenzace cen energií, což státům EU umožňuje takzvaný dočasný krizový rámec. Českým podnikům bez pomoci státu hrozí to, že nedokážou konkurovat firmám ze zemí, kde už vlády kompenzace zavedly.

Jsou mořské plody stejně zdravé jako běžné mořské ryby?

Obecně platí, že ryby jsou velmi zdravou potravinou. Obsahují kvalitní bílkoviny a třeba losos nebo jiné tučné ryby obsahují i dostatek omega-3 cenné tuky. Jistě, nebudete jíst pravidelně třeba maso mečouna nebo další druhy, o nichž je známo, že obsahují rtuť, to nechcete přehánět, ale jinak se najezte.

Ministr: Letošní vedra ve Španělsku v zemi sníží produkci olivového oleje

Letošní vlna veder ve Španělsku v zemi citelně sníží produkci olivového oleje. Agentuře Bloomberg to řekl španělský ministr zemědělství Luis Planas. Výsledkem by mohly být vyšší ceny. Španělsko je největším vývozcem olivového oleje na světě.

Pěstitelé zvažují, zda vůbec sklízet ovoce. Kupce shánějí jen obtížně

Chladné jaro, špatné opylení, kroupy, škůdci nebo dlouhotrvající vedra a sucha výrazně zhoršily úrodu. Zemědělci v Olomouckém kraji navíc velmi obtížně hledají kupce. Ovocnářství a zelinářství v regionu tak prochází velmi těžkým obdobím.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info