Souhrn událostí uplynulého dne 9.8. 2022

Inspektoři SVS odhalili v Rapotíně množírnu psů, případ oznámili policii

Množírnu s bezmála čtyřmi desítkami psů chovanými v nevhodných podmínkách odhalili inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v Rapotíně na Šumpersku. SVS už podala šumperské radnici návrh na odebrání všech psů z tohoto chovu a jejich umístění do náhradní péče.

Zloději kradou v lese dřevo ve velkém, ochránit ho mají fotopasti i hlídky

Lesníky v Karlovarském kraji trápí krádeže dřeva. Jeho cena se oproti loňsku zdvojnásobila. Nyní už nemizí z lesních skládek po malých hromádkách, ale doslova po kamionech. Důkazem je i poslední krádež na Karlovarsku, kterou vyšetřovala policie. Z lesa tam zmizelo smrkové a modřínové dřevo za 600 tisíc korun.

Slepý nosatec i mravenec pečující o housenky. Vědci popsali nové druhy zvířat

Mezi 139 novými druhy, které vědci z australské Organizace pro vědecký a průmyslový výzkum Commonwealthu (CSIRO), v uplynulém roce popsali, je slepý nosatec žijící v jeskyních, mravenec, který chrání housenky jednoho z nejvzácnějších australských motýlů, či první mnohonožka, která má více než 1000 nohou.

Žně na jihu Moravy spějí ke konci, výnosy jsou u obilovin nižší než loni

Žně na jihu Moravy spějí ke konci, sklizeno je 95 procent obilovin a téměř všechna řepka. Výnosy všech obilovin jsou nižší než v loňském roce, u řepky naopak vyšší. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo zemědělství. Stejně daleko jsou se žněmi ještě ve Zlínském kraji, v ostatních krajích repub

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info