Souhrn událostí uplynulého dne – 16.08.2022

Na Vysočině je téměř sklizená řepka, obilí zbývá na polích 6,6 procenta

Na Vysočině sklidili zemědělci skoro všechnu řepku olejnou, na začátku tohoto týdne jí zbývalo posíct posledních sto hektarů na Pelhřimovsku. Průměrný hektarový výnos 3,7 tuny je o 320 kilogramů vyšší než před rokem.

Obchody budou snižovat teplotu. Zkrátit otevírací dobu se nechystají

Kvůli rostoucím cenám energií omezují některé maloobchodní řetězce reklamní osvětlení či plánují výrobu vlastní elektřiny. Zkrácení času pro nákup žádný z oslovených obchodníků nepřipravuje, úspory však hledají všichni. Zaměřit se chtějí především na vytápění a alternativní zdroje energie.

E-shop s destiláty Lihovárek.cz získal milionové investice na další růst

Internetový obchod s alkoholem Lihovárek.cz získal milionové investice od českých společností Meriton a Startguide. Peníze získané výměnou za pětinový podíl ve firmě chtějí zakladatelé použít zejména na další růst v odvětví.

Západ a severozápad republiky trpí extrémním suchem, déšť se mu vyhýbá

Západ a severozápad republiky trpí extrémním suchem. Jde o Karlovarský, Plzeňský a Ústecký kraj a částečně i Liberecký, vyplývá z aktuálních údajů zveřejněných na webu Intersucho. Program sleduje množství vody v půdě do jednoho metru a porovnává aktuální údaje s průměrem z let 1961 až 2010.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info