Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 28.9. 2022

Organizace: Kritika alternativních potravin je lobby některých firem

Organizace ProVeg Česko, která má za cíl zvyšování povědomí o rostlinných alternativách potravin, se ohradila proti některým tvrzením Potravinářské komory ČR o propagaci rostlinných alternativ. Komora minulý týden uvedla, že názvy jako veganský steak diskriminují potraviny živočišného původu.

AGRIFISH: Evropská unie bude i nadále pomáhat při přepravě zemědělských komodit z Ukrajiny

Zemědělskou výrobu a logistiku v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu, zemědělské aspekty průmyslových emisí, rybolovná práva pro rok 2023 nebo označování potravin řešili dnes ministři zemědělství EU na Radě v Bruselu.

V lesích se letos nakradlo dříví za statisíce. Češi kvůli krizi chtějí vše, co hoří

Kvůli energetické krizi výrazně roste zájem o pevná paliva. To se týká především dřeva, které si lidé mohou v některých případech odnést z lesa zadarmo. Má to však svá pevná pravidla. Rozhoduje to, kde se dřevo nachází, i jeho průměr.

Nově založená Komise zajistí lepší spolupráci mezi kraji v době mimořádného sucha

Nová Ústřední komise pro sucho založená Ministerstvem zemědělství (MZe) ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí (MŽP) bude koordinovat práci krajů v obdobích mimořádného sucha. Zasednou v ní odborníci z několika resortů. Materiál zajišťující zřízení komise a její status projednala vláda.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info