Souhrn událostí uplynulého dne 1.11.2022

Světová produkce vína letos kvůli počasí mírně klesne

Světová produkce vína v letošním roce klesne mírně pod loňskou úroveň. Na sklizeň bude mít velký vliv počasí. Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV) odhaduje, že produkce bude zhruba jedno procento pod loňským objemem 262 milionů hektolitrů. Bude také pod průměrem za posledních 20 let.

Průzkum: Růst cen ovlivnil stravovací návyky více než poloviny Čechů

Růst cen ovlivnil kvalitu stravování více než poloviny Čechů. Vyplývá to z průzkumu stravovacích návyků stravenkové společnosti Edenred mezi 5700 lidmi. Pětina oslovených v průzkumu uvedla, že se stravuje hůře než před rokem a 6,5 procenta, že se stravuje výrazně hůře.

Z nového OPŽP jsme vyhlásili již 25 výzev, nejnovějších 5 míří na péči o českou přírodu a krajinu

Pět nově vypsaných výzev z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP) přináší ochraně přírody téměř dvě miliardy korun. Finance poputují na projekty vracející vodu do krajiny, podporu biodiverzity nebo péči o chráněná území.

Namísto sváteční husy bude mnohde kachna

Mnohé restaurace i obchodní řetězce letos omezí nabídku tradičních svatomartinských hus. Kolem svátku svatého Martina, který je 11. listopadu, tak budou na pekáčích spíše kachny. Důvodem je méně chovaných hus a jejich vysoká cena, kterou si řada lidí nemůže dovolit.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info