Souhrn událostí uplynulého dne – 8.12. 2022

Rolnický fond od ledna znovu spustí program na podporu nákupu půdy

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický (PRGLF) fond od 1. ledna znovu spustí příjem žádostí do dotačního programu Podpora nákupu půdy. Cílí na malé a střední podniky, kterým poskytuje peníze na snížení úrokového zatížení úvěrů. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí fondu Barbora Šenfeldová.

AFP: Kůrovec kvůli oteplování klimatu čím dál více ohrožuje finskou tajgu

Kůrovec napadá ve Finsku kvůli oteplování klimatu smrkové lesy, jež se nacházejí čím dál více na severu. Tím ohrožuje severské jehličnaté lesy, takzvanou tajgu, které jsou pro planetu podobně cenné jako amazonský prales, píše agentura AFP.

Vyšší ceně navzdory. Vánoční cukroví mizí z pultů cukráren, žádané je učňovské

Cukráři a pekaři na Kladensku mají napilno. Aktuálně se věnují výrobě vánočního pečiva. Ani zvýšené ceny zákazníky od koupě svátečních sladkostí totiž neodrazují a odbyt je velký. V provozovnách zdražil od loňska kilogram vánočního cukroví v průměru o 200 až 400 korun.

Návrh novely o dani z nemovitých věcí ohrozí stav české krajiny a lesů

Současný návrh novely zákona o dani z nemovitých věcí může značně zatížit zemědělské a lesnické podnikatele, vlastníky půdy a lesů, a to navíc bez pozitivního efektu na státní rozpočet. Navíc může velmi negativně ovlivnit stav české krajiny a lesů, stejně tak jako venkovské, krajinné a lesní infrastruktury.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info