Souhrn událostí uplynulého dne 13.12.2022

Výzkum pesticidů byl impulsem pro změny hospodaření v CHKO Moravský kras

Pesticidy a jejich koktejly mohou představovat riziko zejména pro společenstva citlivá na znečištění. Pro jejich ochranu je potřeba mít k dispozici data z dlouhodobého a pravidelného monitoringu širokého spektra látek.

V pásmu infekce na Frýdlantsku nahlásili tři domácí chovatelé pět prasat

Státní veterinární správě se zatím přihlásili tři domácí chovatelé prasat z takzvaného pásma infekce ve Frýdlantském výběžku. Nahlásili pět prasat, všechna byla preventivně usmrcena.

Přežije v ČR kriticky ohrožený krasec dubový? MŽP spouští záchranu

Staré duby a světlo - krasci dubovému k životu stačí relativně málo, přesto vymírá. Tento smaragdově zelený brouk u nás žije už jen na několika místech na jižní Moravě a v jižních Čechách. Aby z naší přírody nezmizel úplně, startuje Ministerstvo životního prostředí nový záchranný program.

Do Dánska míří z Islandu norci pro obnovu chovů vybitých kvůli koronaviru

Do Dánska z Islandu míří norci pro obnovu chovu těchto zvířat. Od příštího roku mohou kožešinové farmy obnovit provoz. Premiérka Mette Frederiksenová předloni v listopadu nařídila všechny norky v zemi utratit s odůvodněním, že v těchto malých šelmách mutuje koronavirus a přenáší se na lidi, připomíná agentura DPA.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info