Souhrn událostí uplynulého dne 29.12.2022

Vědci ze zlínské univerzity zkoumají využití zbytků z kapra na želatinu

Vědci z Fakulty technologické zlínské Univerzity Tomáše Bati zkoumají možné využití zbytků vzniklých při zpracování kapra obecného. Vedlejší produkty, jako jsou hlavy, šupiny, kosti, ploutve, kůže, se nevyužívají, tvoří přitom až polovinu hmotnosti ryb.

Výrobce dortů Marlenka z Frýdku-Místku zvýšil tržby o 21 pct na 608 milionů Kč

Společnost Marlenka international, která vyrábí ve Frýdku-Místku medové dorty, zvýšila loni tržby z prodeje vlastních výrobků a služeb o 105,4 milionu na 608 milionů korun. Nárůst představoval 21 procent. Čistý zisk firmě vzrostl o 35,2 milionu, tedy 44 procent, na 115 milionů korun.

Lesy ČR zrekonstruovaly historickou vodní nádrž Oborák na Plzeňsku

Lesy ČR zrekonstruovaly za 11 milionů korun historickou vodní nádrž Oborák na Plzeňsku. Jde o více než tříhektarový rybolovný průtočný rybník na Bučeském potoce v Trojanech u Mladotic na Plzeňsku.

Ohňostroje a petardy zvířatům škodí. Města a obce by měly zvážit možnost regulovat pořádání ohňostrojů a používání zábavní pyrotechniky

Nadcházející silvestrovské oslavy představují pro zvířata stresující období. Ústřední komise pro ochranu zvířat proto důrazně upozorňuje na negativní vlivy, které souvisí s odpalováním ohňostrojů a zábavní pyrotechniky pro domácí mazlíčky, hospodářská i volně žijící zvířata.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info