Souhrn událostí uplynulého dne – 5.1. 2023

Tuzemská produkce zeleniny loni klesla o 7,6 procenta na 219.691 tun

Tuzemská tržní produkce zeleniny pro obchodní síť a zpracovatelský průmysl loni podle předběžných údajů klesla o 7,6 procenta na 219.691 tun. O rok dřív byla 237.865 tun. Zelenina se loni v Česku pěstovala na 11.319 hektarech, zatímco o rok dříve zabírala 12.066 hektarů.

Unie: Utracení celého chovu nosnic na Tachovsku se projeví na ceně vajec

Likvidace zhruba 750.000 slepic kvůli ptačí chřipce na Tachovsku se nejspíše projeví na růstu cen vajec v českých obchodech. Nosnice, které se musejí kvůli nákaze zlikvidovat, snesou více než 600.000 vajec denně. Utracení takového množství představuje zhruba 15 procent ze zhruba pěti milionů slepic v Česku.

Ptačí chřipka se šíří i jinde v Evropě, ve Francii je přes 300 ohnisek

Ptačí chřipka se kromě Česka šíří také jinde v Evropě. Ve Francii je momentálně 367 ohnisek nákazy. V Německu infekce během zimní sezony postihla především spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko, Dolní Sasko a Severní Porýní-Vestfálsko.

2023: Jeden z nejsložitějších roků pro lesy za poslední desítky let, předesílají nestátní vlastníci

Přichází z pohledu nestátních vlastníků lesů možná jeden z nejsložitějších roků za posledních několik desítek let. „Kůrovcová kalamita ani zdaleka nekončí, i když zmírňuje, ale do hry bohužel vstupuje hospodářská recese, výrazné zdražování energií a vysoká inflace.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info